ЛЕТ
  • Διανομέας
  • Οδηγός

Η VALEO ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ

Η Valeo και οι Ιταλοί και Έλληνες πελάτες της αναλαμβάνουν δράση για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021

Η Valeo υποστηρίζει το έργο της Reforest’Action από το 2017

Το 2017, η Valeo δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το έργο της Reforest’Action, μιας Γαλλικής εταιρείας B Corp της οποίας η αποστολή είναι να διατηρήσει, να αποκαταστήσει και να δημιουργήσει δάση σε όλο τον κόσμο ως μέρος μιας αυθεντικής, βιώσιμης απάντησης στην κλιματική έκτακτη ανάγκη και την απώλεια της βιοποικιλότητας. Η Reforest’Action επιλέγει δασοκομικά έργα και τα υποστηρίζει οικονομικά.

Χάρη στη συμβολή 3.000 εταιρειών και 300.000 πολιτών, η Reforest’Action έχει φυτέψει και προστατεύσει περισσότερα από 17 εκατομμύρια δέντρα σε 39 χώρες από τη δημιουργία της το 2010. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε: www.reforestaction.com

Valeo supports Reforest’Action

2021: Νέες πρωτοβουλίες της Valeo για την υποστήριξη της αναδάσωσης στην Ιταλία και την Ελλάδα

Το καλοκαίρι του 2021, η Ιταλία και η Ελλάδα επλήγησαν σοβαρά από διάφορες πυρκαγιές που έπληξαν δεκάδες χιλιάδες εκτάρια δάσους.

Ως απάντηση στην καταστροφή που προκλήθηκε, εμείς στη Valeo αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια πρόκληση με στόχο να υποστηρίξουμε τις πληγείσες περιοχές με συγκεκριμένο τρόπο που θα περιλαμβάνει ενεργά διανομείς και συνεργεία.

Στην Ιταλία, για κάθε 100 κιλά προϊόντων Valeo που έγιναν παραγγελία τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2021, η Valeo θα φυτέψει ένα δέντρο στο πάρκο Maremma που βρίσκεται στην ακτή της Τοσκάνης. Αναμένεται να φυτευτούν 10.000 δέντρα.

Στην Ελλάδα, η πρόκληση θα εκτελεστεί κατά την διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου και ένα δέντρο θα φυτεύεται στον Άρωνα της Κατερίνης στα βορειοανατολικά της Ελλάδας για κάθε 50 κιλά προϊόντων Valeo που παραδίδονται. Συνολικά θα πρέπει να φυτευτούν 5.000 δέντρα.

Η αποκατάσταση των δασών, μια πράξη ζωτικής σημασίας για το μέλλον μας

Forest Restoration

Η σπουδαιότητα των δασών για το συλλογικό μας μέλλον δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Δεν είναι μόνο οι κύριες χερσαίες αποθήκες άνθρακα, τα δάση φιλοξενούν επίσης το 80% της χερσαίας βιοποικιλότητας και υποστηρίζουν το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στην Valeo, θέλουμε να διαδραματίσουμε ένα ενεργό ρόλο στην αποκατάσταση των περιοχών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, συνεργαζόμενοι με τους πελάτες και τα συνεργεία μας για να έχουμε ένα ουσιαστικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Ο στόχος αυτού του έργου δεν είναι μόνο η αναδάσωση των πληγεισών περιοχών, αλλά και η ανάπτυξη της τοπικής βιοποικιλότητας με το φύτεμα διαφορετικών ειδών δέντρων.

Στην Ιταλία, θα φυτευτούν θαλάσσια πεύκα, βελανιδιές και πρινάρια σε οικόπεδο 65 εκταρίων γης στην περιοχή Grosseto.

Στην Ελλάδα, τα νεοφυτευμένα είδη θα περιλαμβάνουν την Ουγγρική βελανιδιά, την Ανατολίτικη γοητεία, τη Ανθισμένη τέφρα, την Φλαμουριά και τον Πλάτανο, όλα σε ένα οικόπεδο 20.000 στρεμμάτων γης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αυτά τα νέα βιώσιμα δάση θα επιτρέψουν την αύξηση της βιοποικιλότητας δημιουργώντας πολυάριθμα καταφύγια για την άγρια ζωή, και θα βοηθήσουν στην προστασία των γύρω περιοχών από φυσικούς κινδύνους όπως ισχυροί άνεμοι, πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Μια συγκεκριμένη απεικόνιση της δέσμευσης της Valeo στη βιωσιμότητα

Στην Valeo, η ανάπτυξη τεχνολογιών που οδηγούν την κινητικότητα προς καθαρότερες, εξυπνότερες και ασφαλέστερες λύσεις είναι μέρος του DNA μας.

Πριν από δέκα χρόνια, υιοθετήσαμε τη μείωση των εκπομπών CO2 ως στρατηγικό μοχλό ανάπτυξης και θέσαμε ως στόχο την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050. Σήμερα, η ολοκληρωμένη προσέγγισή μας για τον περιορισμό των επιπτώσεων των δραστηριοτήτων μας στο περιβάλλον μιλάει από μόνη της· οι τεχνολογίες μείωσης του άνθρακα που χρησιμοποιούμε αντιπροσωπεύουν ήδη σχεδόν το 60% της ροής των εσόδων μας, και η Valeo κατατάσσεται επί του παρόντος ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας από όλες τις κορυφαίες εταιρείες.

Εκτιμούμε το ενδιαφέρον σας
Παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας