ЛЕТ
Επιλέξτε προφίλ:
συνεργείο
  • Διανομέας
  • Οδηγός

Η Valeo στην Auto Shanghai 2023

auto-shanghai
Η Valeo παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογίες της για εξυπνότερες, ασφαλέστερες και πιο πράσινες μετακινήσεις στην Auto Shanghai 2023. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη χώρα της Valeo με 35 εγκαταστάσεις και σχεδόν 20.000 υπαλλήλους. Η Valeo πιστεύει στο ότι πρέπει να "είσαι Κινέζος στην Κίνα" και έχει ενισχύσει την παρουσία της στη χώρα από το 1994. Είμαστε πλέον αναπόσπαστο μέρος του τοπικού οικοσυστήματος και οι 4.000 μηχανικοί μας προετοιμάζουν το μέλλον της κινητικότητας

Για σχεδόν τρεις δεκαετίες, η Valeo έχει δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με Κινέζους κατασκευαστές και προμηθευτές. Οι τέσσερις επιχειρηματικοί μας όμιλοι και η Valeo Service δραστηριοποιούνται στη χώρα και παράγουν τοπικά, με τοπική αλυσίδα εφοδιασμού, για την αγορά της Κίνας. Πάνω από το 90% της παραγωγής μας στην Κίνα προορίζεται για την εθνική αγορά αυτοκινήτων, η οποία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Το 2022, η Κίνα αντιπροσώπευε το 18% των πωλήσεων του ομίλου. Οι Κινέζικοι OEM, τόσο παραδοσιακοί όσο και νέοι, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40% των OEM πωλήσεών μας και το 45% των παραγγελιών μας στη χώρα.

Ο ZHOU Song, Πρόεδρος της Valeo China εξηγεί “το 2022, η Valeo ξεκίνησε το σχέδιο ‘Move Up’, το οποίο εντόπισε τέσσερις στρατηγικές κατευθύνσεις ανάπτυξης που ευθυγραμμίζονται με τις τάσεις της αγοράς: επιτάχυνση ηλεκτροκίνησης, επιτάχυνση ADAS, εφεύρεση και πάλι της εσωτερικής εμπειρίας και φωτισμός παντού. Αυτοί οι πυλώνες αποτελούν το κέντρο της εξέλιξης της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα. Το πρώτο έτος εφαρμογής στην Κίνα έχει επιδείξει ισχυρά αποτελέσματα με αύξηση πωλήσεων 7%, υπεραπόδοση της αγοράς και λήψη παραγγελιών που αντιπροσωπεύει 2,2 φορές τις πωλήσεις μας.“

Προετοιμάζοντας το μέλλον της κινητικότητας στην Κίνα

Η Valeo διαθέτει 14 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στην Κίνα με 4.000 μηχανικούς που εργάζονται για την προετοιμασία του μέλλοντος της κινητικότητας για την Κινεζική αγορά, αλλά και για άλλες περιοχές. Μετά τη δημιουργία ενός παγκόσμιου τεχνολογικού κέντρου στη Wuhan, ένα Κέντρο Καινοτομίας και Κινητικότητας η Valeo China άνοιξε πέρυσι στο Πεκίνο και ένα νέο κέντρο καινοτομίας για ADAS θα ανοίξει σύντομα στη Σαγκάη.
“Η καινοτομία είναι βασικός μοχλός της Valeo. Ο όμιλος τοποθετούσε πάντα την Κίνα σε μία σημαντική αναπτυξιακή θέση και θα συνεχίσει να αυξάνει τις επενδύσεις στην Κίνα. Στη Valeo China, είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στην καινοτομία του ομίλου, για την Κινεζική αγορά αλλά και στο εξωτερικό. Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τις τοπικές προσπάθειες R&D και την εκπαίδευση του προσωπικού R&D, μαζί με τους εταίρους μας, για να οικοδομήσουμε ένα άπειρο και βιώσιμο μέλλον για την κινητικότητα” δήλωσε ο GU Jianmin, Valeo China CTO.
Εκτός από την εσωτερική καινοτομία και βελτιστοποίηση προϊόντων, η Valeo δεσμεύεται πάντα στην ανοιχτή καινοτομία, συνεργαζόμενη με γνωστά ακαδημαϊκά ιδρύματα, εταιρείες καινοτόμου τεχνολογίας και πανεπιστήμια για την ενεργή συνεργασία και την διατήρηση ενός ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τις μελλοντικές επιχειρήσεις μέσω συνεχούς καινοτομίας. Ο Όμιλος ίδρυσε ένα κοινό εργαστήριο με το Πανεπιστήμιο Shanghai Jiao Tong το 2016 και επένδυσε στο Cathay CarTech Fund, με στόχο την επέκταση του οικοσυστήματος κινητικότητας στην Κίνα. Το 2022, η Valeo και το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Huazhong δημιούργησαν ένα κοινό εργαστήριο για δονήσεις και ακουστική (V&A-LAB China) για να ενισχύσουν περαιτέρω την κοινή καινοτομία με τα πανεπιστήμια.

Νέο eDeliver4U

Στην Auto Shanghai, η Valeo θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο eDeliver4U, ένα αυτόνομο και ηλεκτρικό droid παράδοσης εξοπλισμένο με τις καινοτομίες αιχμής της Valeo και εξ ολοκλήρου αναπτυγμένο στην Κίνα.

Το droid βασίζεται σε ένα ηλεκτροκινούμενο πλαίσιο που ενσωματώνει τις λύσεις 48V της Valeo για ελαφριά κινητικότητα. Είναι επίσης εξοπλισμένο με τους πιο πρόσφατους αισθητήρες ADAS μαζικής παραγωγής της Valeo και στοίβα λογισμικού για την αυτοματοποιημένη κινητικότητα. Οι τεχνολογίες φωτισμού της Valeo ενισχύουν την ασφάλεια και διασφαλίζουν την επικοινωνία με άλλους χρήστες του δρόμου.

Τα συστήματα καθαρισμού αισθητήρων επιτρέπουν στο droid να λειτουργεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες και σε διάφορα οδικά περιβάλλοντα και ένα σύστημα ψύξης ADAS εξασφαλίζει σταθερή οδήγηση ακόμη και σε καιρικές συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας.

Επιτάχυνση Ηλεκτροκίνησης

Η Κίνα ηγείται της επανάστασης της ηλεκτροκίνησης και η Valeo ταιριάζει με το ρυθμό της με την πλήρη γκάμα λύσεων e-Powertrain από 12V, 48V έως 800V και από υβριδικά έως αμιγώς EV. Οι λύσεις μας για την ηλεκτροκίνηση είναι πλέον ενσωματωμένες σε τρέχουσες και μελλοντικές πλατφόρμες διεθνών OEM, παραδοσιακών Κινεζικών μαρκών και νεοεισερχομένων. Η μακρόχρονη τεχνογνωσία της Valeo στα συστήματα διαχείρισης θερμότητας επέτρεψε την ανάπτυξη ως παγκόσμια πρεμιέρα, για μια μεγάλη Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, μιας Έξυπνης Αντλίας Θερμότητας για EV για να διασφαλίσει την άνεση των επιβατών βελτιστοποιώντας παράλληλα την αυτονομία της μπαταρίας.
Στο περίπτερο, θα παρουσιάσουμε το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιό μας για να εξυπηρετήσουμε όλες τις ανάγκες της αγοράς που σχετίζονται με το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτροκινητήρα αυτοκινήτου νέας γενιάς, εξ ολοκλήρου σπάνιων γαιών και χωρίς μαγνήτες, ο οποίος αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Renault. Η Valeo θα παρουσιάσει επίσης την ολοκληρωμένη διαχείριση των θερμικών συστημάτων, τα οποία είναι απαραίτητα για την απόδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς και για τους φορτιστές τους.
Η συνάφεια των τεχνολογιών που αναπτύχθηκαν αρχικά για την αυτοκινητοβιομηχανία επέτρεψε στη Valeo να γίνει παγκόσμιος παίκτης κινητικότητας με λύσεις ηλεκτροκίνησης για ποδήλατα (Valeo Cyclee), δίτροχα και τρίτροχα, αλλά επίσης και για droid όπως το eDeliver4U.
 

Επιτάχυνση προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού

Ως πρωτοπόρος και παγκόσμιος ηγέτης στο ADAS, η Valeo έχει αναπτύξει όλους τους αισθητήρες και τη σχετική ευφυΐα που επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να πάρει τη σωστή απόφαση. Ένας Κινεζικός OEM αναγνώρισε πρόσφατα τη Valeo για τη δημιουργία ενός πλήρους συστήματος αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 χρησιμοποιώντας ένα σετ αισθητήρων 5C-5R-12U (5 κάμερες, 5 ραντάρ, 12 αισθητήρες υπερήχων), έναν ελεγκτή τομέα και μια στοίβα λογισμικού σχεδιασμένη για υποβοηθούμενη οδήγηση Επιπέδου 2 και αυτοματοποιημένη στάθμευση.
Στο περίπτερο, η Valeo θα παρουσιάσει το βραβευμένο SCALA 3 LiDAR. Τα Valeo SCALA 1 και 2 έκαναν πραγματικότητα την αυτόνομη οδήγηση υπό όρους σε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Το SCALA 3 αυξάνει δραματικά τον τομέα λειτουργίας – και συνεπώς την αξία των πελατών – των ιδιωτικών αυτοκινήτων χάρη σε ένα ευρύτερο εύρος χρήσης και στην υποστήριξη υψηλότερης ταχύτητας. Η Valeo κατατάσσεται επίσης ως ηγέτης στον εξοπλισμό robotaxis, καθώς το SCALA 3 επιτρέπει στους πελάτες μας να κάνουν το robotaxis μία πραγματικότητα σε κλίμακα, χρησιμοποιώντας μια αποδεδειγμένη, κορυφαία τεχνολογία στη μαζική παραγωγή. Έχει ήδη επιλεγεί από 3 εταιρείες σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία, ανεβάζοντας τις παραγγελίες σε πάνω από 1 δισεκατομμύρια Ευρώ. Αναδημιουργεί μια τρισδιάστατη εικόνα του περιβάλλοντος χώρου του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας ένα cloud σημείων, με μια ακόμη πιο απαράμιλλη ανάλυση για ένα σύστημα αυτοκινήτου.
Καθώς τα αυτοκίνητα γίνονται πιο αυτόνομα και πιο συνδεδεμένα, οι αρχιτεκτονικές των αυτοκινήτων εξελίσσονται για να ενσωματώνουν περισσότερους αισθητήρες και λογισμικό. Η Valeo αναπτύσσει καινοτόμους και ισχυρούς ελεγκτές τομέα για αυτοματισμό στάθμευσης και οδήγησης. Δεδομένου ότι πολλοί Κινεζικοί κατασκευαστές OEM υποστηρίζουν τη συγχώνευση του ADAS και του Infotainment σε έναν ενιαίο ελεγκτή τομέα, η Valeo εργάζεται σε μια πρώτη τυπική λύση, η οποία θα τεθεί σε παραγωγή το 2024. Αυτή η οικονομικά αποδοτική λύση για αυτοκίνητα L2 θα συμμορφώνεται με τον κανονισμό GSR και το NCAP.
 

Εφεύρεση και πάλι της εμπειρίας του εσωτερικού

Η Valeo εφευρίσκει εκ νέου τη ζωή μέσα στο αυτοκίνητο προσφέροντας ένα νέο επίπεδο άνεσης, ασφάλειας και καθηλωτικής εμπειρίας. Χάρη στην τεχνογνωσία της στα συστήματα αντίληψης και την τεχνητή νοημοσύνη, η Valeo προσφέρει λύσεις για ολόκληρο το ταξίδι της εμπειρίας του εσωτερικού χώρου. Στην AutoShanghai 2023, θα παρουσιάσουμε τεχνολογίες στους τομείς της πρόσβασης (τηλέφωνο ως κλειδί), της παρακολούθησης (εσωτερικό cocoon & σύστημα παρακολούθησης οδηγού) και της αλληλεπίδρασης (διαδραστικές επιφάνειες τύπου ξύλου).
Για παράδειγμα, το σύστημα παρακολούθησης του οδηγού είναι μια τεχνολογία που σώζει ζωές, η οποία βασίζεται σε μια κάμερα υπερύθρων που παρακολουθεί την εγρήγορση του οδηγού και εντοπίζει σημάδια υπνηλίας ή απόσπασης της προσοχής. Οι αλγόριθμοι αναγνώρισης προσώπου που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη έχουν εκπαιδευτεί χρησιμοποιώντας δεδομένα κυρίως από Κινέζους για να ανιχνεύουν με ακρίβεια την υπνηλία, την απόσπαση της προσοχής και τις εκφράσεις του προσώπου με συναισθήματα, προκειμένου να διασφαλιστεί υψηλή ακρίβεια για τους Κινέζους πελάτες μας. Το σύστημά μας βρίσκεται σε μαζική παραγωγή στην Κίνα από το 2019 και έχουμε λάβει πολλά θετικά σχόλια από τους τελικούς χρήστες.
 

Φωτισμός παντού

Καθώς τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο ηλεκτρικά και αυτόνομα, ο φωτισμός θα είναι ακόμη πιο σημαντικός – τόσο μέσα όσο και γύρω από το αυτοκίνητο, για να βοηθάει στην οδήγηση, να μεταδίδει σήματα και να προωθεί την ευφυΐα και την εξατομίκευση.
Η Κίνα είναι μια trendsetter και μια πολύ δυναμική αγορά, ανοιχτή στις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η Valeo σε επίπεδο σχεδίασης και επικοινωνίας. Συνεργαζόμαστε με Κινεζικούς OEM για να διευκολύνουμε την ανάπτυξη λύσεων ορατότητας για τις πλατφόρμες τους χάρη στους δυναμικούς λαμπτήρες OLED υψηλής απόδοσης που επιτρέπουν την ελευθερία σχεδίασης, το φινίρισμα υψηλής ποιότητας, την εξατομίκευση καθώς και ένα πρώτο επίπεδο επικοινωνίας.
Στο περίπτερο, η Valeo θα παρουσιάσει το Valeo Lighting Experience και το Digital Twin. Η Valeo αναπτύσσει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για τον καθορισμό και την οπτικοποίηση ολιστικών σχεδίων σε πραγματικό χρόνο συνδυάζοντας στυλ, λειτουργικότητα και τεχνολογίες. Αυτά τα συστήματα αιχμής θα επιταχύνουν την εικονική ανάπτυξη λύσεων φωτισμού, με πρωτότυπα κατασκευασμένα στο πιο πρόσφατο δυνατό στάδιο, μειώνοντας έτσι τα κόστη ανάπτυξης. Οι λύσεις επιλύουν επίσης το ζήτημα της παλαίωσης του υλικού, προσφέροντας ενημερώσεις στυλ καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου. Η συνεργασία μας με τη Ningbo Swell μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να προσφέρουμε σηματοδότηση τελευταίας τεχνολογίας ενσωματωμένη σε κεντρικές περιοχές, ευκολότερη τοπική ανάπτυξη και διακόσμηση.
Η Κίνα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης της αυτόνομης οδήγησης. Το χαρτοφυλάκιο καθαρισμού αισθητήρων μας συμβάλλει στην αξιοπιστία των αυτοματοποιημένων αυτοκινήτων, ανεξάρτητα από τον καιρό και τις εποχές.
Τέλος, ο εσωτερικός φωτισμός επαναπροσδιορίζεται και επεκτείνεται σε όλες τις επιφάνειες για να δημιουργήσει μια πιο καθηλωτική εμπειρία για τους επιβάτες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, όπως η παροχή πληροφοριών πλοήγησης, η οπτικοποίηση μουσικής, η δημιουργία εξατομικευμένων και χαλαρωτικών ατμόσφαιρων κλπ. Η βύθιση καθίσταται δυνατή με τη συμμετοχή πολλαπλών αισθήσεων όπως η όραση, ο ήχος και η αφή.
 

Εκτιμούμε το ενδιαφέρον σας
Παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας