ЛЕТ
Επιλέξτε προφίλ:
συνεργείο
  • Διανομέας
  • Οδηγός

Valeo Service – Μια βιώσιμη προσέγγιση για ένα πιο βιώσιμο aftermarket

ICare4thePlanet
Το ‘I Care 4 The Planet’ είναι η νέα βιώσιμη στρατηγική της Valeo για να διασφαλίσει ότι η αγορά του aftermarket είναι όσο το δυνατόν πιο φιλική προς το περιβάλλον και προσιτή.

I Care 4 The Planet

Με την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των οδηγών, η Valeo δεσμεύεται περισσότερο από ποτέ να υποστηρίζει τους επαγγελματίες του aftermarket των αυτοκινήτων στον στόχο τους να κάνουν τον απαιτούμενο μετασχηματισμό της κινητικότητας φιλικό προς το περιβάλλον και προσιτό.

Με αυτή τη σκέψη, η Valeo Service έχει θέσει σε εφαρμογή μια πολύπλευρη προσέγγιση, με τίτλο I Care 4 the Planet.

Αυτές οι πρωτοβουλίες καλύπτουν τρεις τομείς δραστηριότητας: μια προσφορά προϊόντων (με περισσότερα και ποικίλα ανακαινισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων), πιο φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία και logistics που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίζουν τις αποστάσεις παράδοσης.
 

Η ανακατασκευή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος 4ward

Ένας σημαντικός παράγοντας για τη μείωση των επιπτώσεων του aftermarket των αυτοκινήτων στο περιβάλλον είναι η δημιουργία ενός πιο βιώσιμου χαρτοφυλακίου προϊόντων. Ένα ανακατασκευασμένο προϊόν επαναχρησιμοποιεί, κατά μέσο όρο, το 80% του υλικού και σύμφωνα με την ανάλυση κύκλου ζωής, μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα κατά μέσο όρο κατά 50 έως 80% σε σύγκριση με ένα νέο προϊόν.

Σύμφωνα με τον στόχο να επιτευχθεί Ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050, η Valeo Service έχει εντείνει τις προσπάθειές της στον τομέα της Ανακατασκευής. Από τον Νοέμβριο του 2022, η Valeo Service είχε 8.186 αναφορές στο Ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιό της και, το 2023, θα συνεχίσει λανσάροντας 500+ αναφορές σε υπάρχουσες οικογένειες προϊόντων. Επιπλέον, νέες και πιο τεχνικές οικογένειες προϊόντων θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των e-compressor, e-drive και των μετατροπέων ροπής, οι οποίοι θα βρίσκονται δίπλα σε παραδοσιακές κατηγορίες προϊόντων όπως συμπλέκτες, μίζες και γεννήτριες, και συμπιεστές.
 

Διάδοση του Λόγου

Το λανσάρισμα μόνο νέων αναφορών, ωστόσο, δεν αρκεί φυσικά.

Το 2022, σε συνεργασία με τους συνεργάτες της, η Valeo Service χρησιμοποίησε ψηφιακές εκπαιδευτικές συνεδρίες για να διδάξει με επιτυχία περισσότερους από 100.000 επαγγελματίες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτές οι συνεδρίες κάλυψαν καθαρά θέματα ηλεκτροκίνησης (ήπιες υβριδικές τεχνολογίες και "Βασικό" επίπεδο πλήρους ηλεκτροκίνησης), προϊόντα που σχετίζονται με EV (όπως Διπλοί Ξηροί Συμπλέκτες, Διπλοί Υγροί Συμπλέκτες και μετατροπείς ροπής) και Ανακατασκευής. 

Επιπλέον, η Valeo Service έχει κάνει τον εντοπισμό της εναλλακτικής λύσης ανακατασκευής για κάθε κιτ συμπλέκτη φορτηγού πιο απλό από ποτέ, χάρη στο ψηφιακό της εργαλείο, “Σύστημα εύρεσης κιτ συμπλέκτη για φορτηγά”. Η Frost & Sullivan της απένειμε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Καινοτομίας Νέου Προϊόντος το 2022.
 

Packaged 4 the Future

Ο επόμενος τομέας προσοχής στον οποίο θα επικεντρωθεί το I Care 4 the Planet είναι η εξάλειψη των πλαστικών και η μείωση της κατανάλωσης μελανιού στις συσκευασίες. Αυτές οι προσπάθειες συμβαδίζουν με την αυξανόμενη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, τη χρήση βιοαποδομήσιμων υλικών και φυσικά τη μείωση της ποσότητας συσκευασίας που χρησιμοποιείται αρχικά.

 

Λογικά μιλώντας, Logistics

Ο τελευταίος τομέας που το I Care 4 the Planet έχει προσδιορίσει ως κρίσιμο, προς τα εμπρός, είναι αυτός του logistics. Το logistics διαδραματίζει φυσικά ένα σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση ότι τα αγαθά και οι υπηρεσίες φτάνουν στους πελάτες έγκαιρα και οικονομικά. Αλλά ένα σύγχρονο σύστημα logistics πρέπει να λαμβάνει υπόψη και το περιβάλλον.

Αρχικά, η Valeo Service δίνει μεγάλη προσοχή στην παραγωγή όσο το δυνατόν πιο κοντά στις αγορές όπου διανέμονται τα προϊόντα. Επιπλέον, η Valeo Service εξετάζει τη μείωση των εκπομπών άνθρακα αναπτύσσοντας απευθείας παραδόσεις στους πελάτες, ώστε να αποφευχθούν ενδιάμεσα βήματα στην πορεία. Αυτή η προσέγγιση ολοκληρώνεται με την υποστήριξη της ένωσης Reforest Action: Η Valeo Service φυτεύει ένα δέντρο για κάθε τόνο άμεσης παράδοσης, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας ενάρετης ροής διανομής logistics.

Τούτου λεχθέντος, η Valeo Servicing δεν ξεχνάει τα μικρά πράγματα και σχεδιάζει επίσης να βελτιστοποιήσει τα ποσοστά πλήρωσης μεταφοράς ενοποιώντας τις αποστολές και βελτιώνοντας τη στοίβαξη των προϊόντων. Όλα αυτά θα μειώσουν σημαντικά τόνους εκπομπών CO2.

Το I Care 4 the Planet δεν αφορά μόνο τα μεγάλα πράγματα, αλλά και την αντιμετώπιση των λεπτομερειών. Και προχωρώντας μπροστά, όπου και αν εμφανίζεται το λογότυπο I Care 4 the Planet, οι επαγγελματίες του aftermarket μπορούν να είναι σίγουροι ότι εργάζονται με προϊόντα που βάζουν το περιβάλλον πρώτο.

You may also be interested...

Η Valeo στην Auto Shanghai 2023

auto-shanghai
Η Valeo παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογίες της για εξυπνότερες, ασφαλέστερες και πιο πράσινες μετακινήσεις στην Auto Shanghai 2023. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη χώρα της Valeo με 35 εγκαταστάσεις και σχεδόν 20.000 υπαλλήλους. Η Valeo πιστεύει στο ότι πρέπει να "είσαι Κινέζος στην Κίνα" και έχει ενισχύσει την παρουσία της στη χώρα από το 1994. Είμαστε πλέον αναπόσπαστο μέρος του τοπικού οικοσυστήματος και οι 4.000 μηχανικοί μας προετοιμάζουν το μέλλον της κινητικότητας
Δείτε αυτό το άρθρο

Η Valeo κερδίζει το βραβείο Supplier of the Year της GM στα Advanced Driver Assistance Systems (ADAS)

Η Valeo κερδίζει το βραβείο Supplier of the Year της GM στα Advanced Driver Assistance Systems (ADAS)
Η Valeo, παγκόσμιος ηγέτης στις τεχνολογίες για την υποβοήθηση του οδηγού, την ηλεκτροκίνηση, τον φωτισμό και την εμπειρία στο εσωτερικό της καμπίνας, ανακοίνωσε σήμερα ότι βραβεύτηκε από την General Motors ως Supplier of the Year στην κατηγορία των Advanced Driver Assistance Systems (ADAS).
Δείτε αυτό το άρθρο
Εκτιμούμε το ενδιαφέρον σας
Παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας